2011. június 07., kedd
7 komment
2011. június 07., kedd 7 komment
Csoki habbal: Habos csokoládés mandulatorta
Mások ilyenkor a gyümölcsöt tömik, mi most is csak csokit eszünk habbal.
Bár a képről nem derül ki, de ez egy ilyen mandulatorta kihabosított, könnyű étcsokoládé ganache-sal betöltve, tejszínhabbal körbekenve. Szokták szeretni.
szülinap csokoládé torta mandula középhaladó
A bejegyzés trackback címe:
https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr275141173
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Anonymous 2011.06.07. 14:19:00
Szia!
Szeretném megkérdezni, hogy Te mivel készítetted mandulaliszttel vagy marcipánnal (almond paste)? Mindkettővel működik?
Köszönöm!
Gabi
Szeretném megkérdezni, hogy Te mivel készítetted mandulaliszttel vagy marcipánnal (almond paste)? Mindkettővel működik?
Köszönöm!
Gabi
Millie 2011.06.07. 14:19:00
Megsütöttem a marcipántortát 50 százalékos prémium marcipánnal. Azt hiszem, nálunk is nagy kedvenc lesz!
Purista férjem tejet ivott csak hozzá, én egy kis eper-rebarbara lekvárral tuningoltam. Muszáj lesz róla írni egy posztot, mert ezt az igét hirdetni kell! :-)
Purista férjem tejet ivott csak hozzá, én egy kis eper-rebarbara lekvárral tuningoltam. Muszáj lesz róla írni egy posztot, mert ezt az igét hirdetni kell! :-)
szia, a tészta receptjét a linkkel megtalálod,én egy 20 cm-es tortához 4 tojásból készítettem. a ganache-hoz étcsokit és tejszínt 1:1 arányban használtam. a tejszínt felforraltam, a csokira öntöttem, simára kevertem, és amikor szobahőmérsékletűre hűlt, hűtőbe tettem min. 8 órára. utána kihabosítottam. a tortát három rétegre vágtam, és a csokikrémmel betöltöttem egy 20 cm tortakarikában. hagytam hűtőben dermedni, aztán egy karamellizálópisztoly segítségével kivettem a formából, újra dermesztettem az oldalát, ami egy kicsit megolvadt, aztán tejszínhabbal körbekentem.