Faramuci helyzet, hogy a böjtök általában egy-egy nagy zabálásban csúcsosodnak ki. Nem lenne logikusabb fordítva? Ez a desszert tipikusan jól jönne egy húsvét utáni diétához.
Kókuszos tapiókapuding édes-savanyú ananászkockákkal
(6 adag)
a pudinghoz:
4,5 dl kókusztej
4,5 dl tej (ha vegán, akkor mandulatej)
1 ek agáve szirup
75 g aprószemű tapiókagyöngy
a gyümölcshöz:
1 db ananász
2 db lime
1 db vaníliarúd
- Felforralom a kókusztejet a tejjel, hozzáadom az agáve szirupot és a tapiókagyöngyöt, és kb. 20 perc alatt, többször is megkeverve besűrítem.
- Elosztom 6 tálkában, és hagyom szoba-hőmérsékletűre hűlni.
- Az ananászt megpucolom, apró kockákra vágom. Hozzáreszelem a lime-ok héját, belefacsarok egy evőkanálnyit a levéből, és hozzákaparom a vaníliarúd magjait. A tapióka pudinghoz tálalom.