KezdőKözépkezdőHaladóKözéphaladóVállalkozó szelleműeknek

edesem-uzlet.jpg

2014. december 05., péntek 2 komment

2014. december 05., péntek 2 komment

Moszkauer, medvetalp: Florentine ananásszal

florentine.jpg

Habár ez egy egész évben kapható teasütemény, én úgy érzem, a kandírozott gyümölcsök és a magvak miatt a florentine-nek igazán karácsonykor jön el az ideje. 

Az enyém azért lett ilyen szabályos, mert egy szilikonformát használtam hozzá, mert szilikonforma mániás vagyok, de nyugodtan meg lehet sütni sütőpapírral bélelt tepsin is. Ha ennél vékonyabbat szeretnél ropogtatni, higítsd a masszát még egy-két evőkanálnyi tejszínnel, és hagyd csak elterülni a sütőpapíron. 

A florentine hagyományosan mandulával készül, míg a moszkauert itthon inkább dióból csinálják, de az mindkettőre jellemző, hogy kandírozott narancshéjat aprítanak bele. Én egy kicsit variáltam a hagyományos ízeken. 

Florentine ananásszal

(15 db)

35 g dió

20 g darált törökmogyoró (vagy mandula)

15 g kókuszreszelék

75 g nádcukor

10 g vaj

50 g tejszín

10 g liszt

75 g kandírozott ananász (vagy kandírozott narancshéj/citromhéj)

60 g étcsokoládé

1. Előmelegítem a sütőt 200 fokra (légkeverésest 180-ra), és kibélelek sütőpapírral egy tepsit.

2. A diót gorombára vágom, és egy lábosba teszem. Hozzáadom a darált mogyorót, a cukrot, a vajat, a tejszínt, a lisztet és a kókuszreszeléket is. Az ananászt is nagyon apróra vágom, és a többi hozzávalóhoz adom.

3. Leresztelem. (Közepes lángon egybeálló masszává főzöm.)

4. Egymástól 4 cm távolságra egy-egy teáskanálnyi halmokat teszek a sütőpapírra, és kicsit lelapítom a tetejüket. 8 percig sütöm.

5. Hagyom teljesen kihűlni, majd az egyik oldalukat olvasztott étcsokoládéval kenem le. 

karácsony dió csokoládé keksz kókusz ananász teasütemény kezdőknek is

A bejegyzés trackback címe:

https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr576960559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Olyan finom, hogy az már bűn! :)
@Lulemi: örülök, hogy te is így látod! :-)
süti beállítások módosítása